Mode, även för män!

Mode i klädväg har länge varit något som ansetts vara tabu för män. På senare tid har dock, speciellt under 2000-talet, män börjat visa ett större intresse för just mode. Klädtillverkare har såklart hängt med på trenden och i takt med att fler visade intresse lagt ner mer pengar på mode för män. Även skönhetsprodukter har börjat bli mer accepterat, och marknaden växer för varje dag.

Att män öppet får bry sig om sitt utseende är något som varit lite tabu, då det ansågs kvinnligt att fixa till sig innan man går ut, och ”en man ser bra ut utan att spöka ut sig”, men trenden har som sagt vänt. Även om det råder skilda åsikter kan man diskutera om acceptansen för homosexuella och minskad homofobi har en del i den förändrade attityden till män och mode.

På senare tid har även manligt mode börjat skilja sig lite mer från det kvinnliga modet, på 60-70 talet var det färre skillnader i klädstil hos kvinnor och män. Industrin insåg dock att män började bli mer intresserade och såg sin chans att tjäna pengar. Modetidningar specifikt för män började ges ut, och idag finns även stora forum och bloggar på internet specifikt för män.