Jobba på Malta – lediga jobb

jobba på maltaAtt jobba på Malta är något många svenskar väljer att göra, och man tror att av de 400.000 invånarna på Malta, så är cirka 5000 svenskar. Ändå har en hel del företag på Malta svårt att hitta personer att anställa, och många av dem är svenska företag, vilket innebär att de gärna vill ha svensk personal.

Att jobba på Malta innebär alltså att man oftast har en hel del jobb att välja mellan, och behöver för det mesta ingen förkunskap. Det är alltså en chans för bland annat unga att skaffa sig lite arbetserfarenhet, samtidigt som de får en rolig och oförglömlig upplevelse.

Dessutom tar det bara cirka 3,5 timme ner till Malta, eller tillbaka till Sverige, med direktflyg. Att jobba på Malta innebär alltså inte att man helt måste ge upp att komma hem och hälsa på, om familjen bor kvar i Sverige.

De lediga jobben är oftast rätt många, och att jobba på Malta kan vara riktigt roligt. Men en viktig grej är att se till så att jobbet kan tillsättas av enbart en själv. Detta för att en maltesisk lag säger att om en maltes kan göra jobbet ska denne få det. Man riskerar alltså att få sparken om en maltes söker jobbet, om man då har ett jobb en maltes kan göra.